Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Как се отпушва и поддържа чист сифон на мивка

Сифона на мивката ви не поема водата и от него идва лоша миризма? Време е да бъде почистен! Ето няколко прости стъпки за поддържане на тръбите на мивките чисти, без неприятни миризми и работещи правилно.

1. Преди да миете чиниите изхвърляйте остатъците в кофата за боклук, а не в мивката.

2. През няколко дни пускайте гореща вода директно в канала. Това е един метод за обезмирисяване на тръбите, а и отпушва частично запушени тръби.

3. Веднъж седмично сипвайте по една супена лъжица сода за хляб в канала, след което сипете 1/4 чаша оцет или лимонов сок и оставете да подейства за 30 минути. След това пуснете гореща вода през тръбите за да отстраните малки натрупвания и миризми.

4. Ако горните методи не подействат потърсете препарат за отпушване на тръби. Внимателно прочетете етикета на продукта, за да сте сигурни, че няма да увреди тръбите ви. Някои такива препарати могат да увредят пластмасови тръби. Следвайте стриктно указанията на етикета за безопасна работа. Използвайте такива препарати не повече от веднъж месечно и то при по-сериозен проблем. Продуктите за отпушване на тръби влияят зле на околната среда!

5. Ако точка 4 не пасва на екологичните ви разбирания, по-сериозно почистване на тръбите можете да направите съвсем екологично по следния начин. Подсушете мивката и сипете 1/2 чаша сода в канала. След това сипете 1/2 чаша оцет. Содата е с основна реакция, а оцета е киселина. Те реагират помежду си и бурната реакция би трябвало да разруши натрупванията без нужда да се употребяват по-силни химикали.

6. Ако всичко изброено до тук не отпушва тръбите ви, извикайте майстор.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets