Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Картонени ''круши'' за празничната маса

Върху дръжките на ‘крушите’ и ‘ябълките’ можете да завържете ивици тъкан с надписи, например ‘добър апетит’ или надписи с имената на всеки гост на празника, за да знаят всички къде да седнат.

Необходими материали:

* картонени кутии
* ножици
* голяма игла
* няколко клонки
* памучен канап
* молив
* кръгъл предмет за очертаване на кръговете, в няколко размера
* шило
Инструкции:

1. Използвайте предметите, за да очертаете кръговете в няколко градиращи размера. Можете да използвате пергел. Изрежете кръговете от картона и ги подредете, за да оформите желаната фигура. Ако се налага намалете размерите на някои от картонените кръгове.

2. За да оформите круши, поставете няколко по-малки кръга за дъно, а нагоре поставете няколко по-големи, след което постепенно намалете размера на кръговете, за да изградите стеснените сектори на крушите. За да оформите ябълките, поставете за дъно няколко малки кръга и постепенно увеличете размерите на кръговете, като най-отгоре поставете няколко по-малки елемента.

3. С шилото направете отвори в центъра на всеки картонен кръг, като ако сте използвали пергел, можете да увеличите вече съществуващия отвор. Отворът трябва да е достатъчно широк, за да промушите иглата с канапа през него.

4. Вденете канапа в ухото на иглата и нанижете кръговете, като започнете от дъното нагоре. Нанизвайте нови слоеве канап, като преминавате с иглата през отворите и обкантите изцяло формите. Разполагайте слоевете на равни отстояния.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets