Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

четвъртък, 7 юни 2012 г.

9-та симфония на Бетовен

.
Популярността на 9-та симфония на Бетовен в Япония става причина да се въведе един международен стандарт.
Кой е той?

Създават стандарта за 700 МВ т. е. СД-то, който се е равнявал точно на 74 мин. музика

Ето малко инфо:
Известния оперен певец Norio Ohga, човек, който е вманиачен на тема музика, след като изслушва за първи път запис на магнетофон на Sony, остава изключително разочарован и изпраща критично писмо до централата на компанията, отправяйки забележки към качеството на самия звук. Впоследствие на него му е предложена работа в компанията, а неговото влияние постепенно става толкова голямо, че през 80-те г. той заема длъжността президент на Sony. Но в началото той иска да се преразгледа проекта, и изисква CD форматът да може да възпроизведе цялата девета симфония, изпълнена от Лудвиг ван Бетховен. Според Philips, най-дългото известно изпълнение е било с продължителност 74 мин, и тъй като 60 мин. не са се оказали достатъчни, CD аудио стандарта е възприел 74 мин. форма и 12 см. големина.

Според други твърдения, известният австрийски диригент Von Karajan е бил този, който е поискал формата да побира цялата девета симфония на Бетховен. Без значение, чия точно е била заслугата, да се опита да побере известната симфония в CD аудио стандарта, несъмнено е изключително любопитно, че зад всичко това стои фигурата на един от най-великите композитори на всички времена, който на всичкото отгоре е бил и глух, а именно Лудвиг ван Бетховен, който е причината съвременните CD-та да имат продължителност, точно 74 мин.
А според други източници в Япония е била проведена анкета за най-популярно музикално произведение.

Такова се оказала 9-та симфония на Бетовен целта била да се събере цялата на едно CD.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets