Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Тайните на оцета

Тайните на оцета

На оцета трябва да се признае първенство сред универсалните почистващи средства у дома.

Стъклените чаши и вази ще заблестят, ако към препарата, с който ги миете обикновено, добавите няколко капки оцет.

С вестник, напоен в светъл оцет, ще измиете прозорците до съвършенство.

В оцет можете да потопите за няколко часа потъмнялата верижка от сребро, след което загреете на котлона и оставите да поври няколко минути.

Ако поставите купичка с оцет върху печката или радиатора, той ще "попие" неприятната миризма на цигарен дим от цялото помещение.

Загорелите тенджери ще излъскате като нови, ако сложите в тях няколко пръста от вълшебната течност, оставите ги да се накиснат за половин час и след това поставите на котлона, за да поври оцетът няколко минути.

Кофата за боклук ще "освежите", като сипете в нея смес от 1/2 ч.чаша горещ светъл оцет и 1/2 ч.чаша сода, оставите да постои 5 минути, след което изтъркате с гъба и измиете с топла вода.

По подобен начин ще 'дезодорирате" и микровълновата фурна. В купичка сложете 1/2 ч.чаша вода и 1/2 ч.чаша светъл оцет и я загрейте вътре, докато заври. Извадете купичката и подсушете добре повърхността.

Преди да влезете в душ кабината, не забравяйте да напръскате отвътре стъклото с малко светъл оцет в спрей. Така по нея няма да останат грозни петна, след къпането.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets