Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Тикви от плат

Необходими материали:

* текстил – коприна, памук, кадифе и прочее
* шевна машина
* игла и конец
* пълнеж от вълна, памук и прочее
* дълга игла
* конец за бродерия

Инструкции:
1. Изрежете от тъканта правоъгълник с желаните размери, като дългата страна трябва да е два пъти спрямо размерите на късата страна на правоъгълника. Показаните тикви са изработени от парчета с размери съответно 12 х 24 сантиметра, 20 х 40 сантиметра и 28 х 56 сантиметра.

2. Сгънете тъканта, като лицевата част е към Вас, така че двете къси страни да се срещнат. Направете шев с шевната машина по ръба, на 6 милиметра от края на плата. С двоен конец тропосайте по горния ръб на тъканта. Издърпайте конеца, за да набръчкате плата и зашийте отвора с игла.
 3. Обърнете кесията с лицевата страна навън и поставете пълнежа. С двоен конец тропосайте по отворената периферия на аксесоара, издърпайте конеца и пришийте отвора с игла.

4. Вденете конец за бродерия в дълга игла и го увийте няколко пъти около аксесоара, за да създадете секторите. Иглата трябва да преминава през центъра на тиквата, а конецът трябва да е стегнат.

5. С иглата и конеца оформете вдлъбнатина в центъра на тиквата, като прокарвате дългата игла през пълнежа и тъканта. Дръжките на тиквите оформете от малки парчета текстил, пришити с игла и конец, и напълнени с малко памук или вълна. Пришийте ги в центъра на тиквите. Ако нанасяте боя, използвайте фин спрей на тънък пласт и изчакайте боята да изсъхне преди употреба на тиквените акценти.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets