Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

петък, 8 юни 2012 г.

Хубави ръце






Ръцете – първите издайници на възрастта

Балсами за ръце

През зимата кожата на ръцете изсъхва и се напуква от студа.
Затова ползвайте балсам във всеки един момент, щом я усетите опъната и суха. Той ще я подхрани, заглади и отпусне. Балсамът за ръце е полезен и с това, че не допуска поражения на клетките и появата на пигментационни петънца. Формулите на подобни балсами са изработени така, че незабавно да попият в кожата и да й набавят необходимата влага и изгубени ценни съставки.
Ако кожата ви вече се е напукала, веднага се насочете към мазен защитен крем и не излизайте от къщи без ръкавици, ако е студено навън.

Маслени компреси

Ако кожата на ръцете ви е груба, направете топла ваничка с растително масло.
Преди банята масажирайте със суха четка лактите, а на загрубелите участъци втрийте сок от краставица или от лимон.
Тази процедура е с избелващо действие.

Съвети за нежни длани

Домакинската работа, химическите препарати за почистване и ниските температури се отразяват пагубно на дланите на ръцете ни.
За да го избегнете, изпълнете следните съвети.
Преди лягане ексфолирайте кожата на дланите с пилинг за тяло. Нежно го нанесете по ръцете, сякаш ги миете. Изплакнете с хладка вода.
Обилно намажете с избрания от вас регенериращ балсам или крем. Ако прецените, че кожата се нуждае от нещо "по-силно", капнете и малко бебешко олио или етерично масло. Останете така петдесет минути.
Можете да отстраните остатъка от продукта с кърпичка, но ако искате интензивно подхранване, оставете го така и увийте ръцете в гореща кърпа, предварително накисната във вряла вода. Този петминутен ритуал е своеобразна баня и хранителен компрес за кожата.
След това си сложете ръкавици (тънки, но задължително вълнени!) и да се потопете в сладък сън. На сутринта кожата на дланите ще е неузнаваемо мека и гладка.

Изглаждаща и избелваща маска

Разрежете наполовин eдин лимон. Нежно натрийте с едната половина горната страна на ръцете си до китките. Така ще отстраните мъртвите клетки, ще омекотите кожата и ще я избелите.
След това можете да изстискате сока и да го разбиете с една чаена лъжичка зехтин.
Получената смес разредете с малко вода и накиснете в нея ръце за пет минути.
Това е най-добрият омекотител за кожички и загрубели участъци около ноктите.
След подобна баня с лекота ще подготвите ръцете за маникюр.

Масажи с крем за ръце.

Китките на ръцете са подложени на неблагоприятното въздействие на окръжаващата среда. Освен това са в постоянен контакт с химически препарати, използвани в домакинството. Затова всекидневно трябва да използвате дневен и нощен подхранващ крем за ръце. Добре ще им подействат и масажите. Всеки път, когато нанасяте крема, масажирайте пръстите, натискайки ставите.

За лакти, които са загрубели, грапави, напукани и се лющят.

Лактите предварително се измиват с топла вода и сапун и се потапят да киснат 15 мин. в силен чай от лайка. След което се изстъргват, протриват се с кисело мляко и накрая се намазват с мазнина.
Почистването на вроговените части става също и със сочни кори от лимон или грейпфрут. Те се втриват в лактите след баня или корите се прикрепят към тях за 10 - 15 мин. Това се прави веднъж дневно в продължение на 1 седмица.

Баня за нокти с лимон

1 пресен лимон
Изстискайте лимона и потопете върховете на пръстите в сока. След 10 минути извадете ръцете от банята и масажирайте енергично. Лимонът е полезен при пожълтяване на ноктите и заздравява роговия слой. След банята измийте хубаво ръцете и ги намажете с крем.

Баня за нокти с билки

200 мл билкова отвара
Пригответе билкова отвара от 1 с.л. мащерка, 1 с.л. розмарин или 1 с.л. мента. Потопете върховете на пръстите в отварата. Тя заздравява ноктите и е полезна със свежия си аромат. Може да приготвите и суха смес от трите билки и да залеете с гореща вода.

Баня за нокти с лук

1 глава кромид лук
Изстискайте голяма глава лук и потопете ноктите за 15 минути в сока. Така ще имате здрави нокти и ще ускорите растежа им. Банята действа благотворно, но трябва да знаете, че миризмата на лук е много упорита и се запазва дълго. Затова внимавайте кога я правите.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets