Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

четвъртък, 7 юни 2012 г.

Интересни задачки =)



С осем осмици трябва да получите числото хиляда (1000). Възможни са всички аритметични действия и знаци за скоби между осмиците.
8+8+8+8+8+8+8+8=1000 ?

отговор : 888+88+8+8+8

Следната задача е дадена на приемен изпит за постъпване в детската градина за млади таланти в Нагоя - Япония. Решили са я 74 % от децата.
Жокер: всички кандидати са можели да броят до 10.
8809 = 6
7111 = 0
2172 = 0
6666 = 4
1111 = 0
3213 = 0
7662 = 2
9312 = 1
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
5555 = 0
8193 = 3
8096 = 5
7777 = 0
9999 = 4
7756 = 1
6855 = 3
9881 = 5
5531 = 0
6782 = ?

отговор : Бройте нуличките , или колелцата =))

Един известен американски писател държал записките си, сортирани по азбучен ред в приблизително равни количества в две надписани кутии. Интересно е, че ако записките може да са, а може и да не са му свършили много работа, то едната кутия определено го е направила известен по цял свят.
Кой е писателят?

отговор : Магьосника от Оз - >>> Именно, като втората кутия е съдържала книги от O до Z. В първоначалната версия страната не е била именувана и когато децата са го питали как се казва, той я кръстил набързо на първото нещо, което му е попаднало пред погледа, а именно втората кутия - ОЗ. =>>> Отговора е Франк Баум


Стая с 4 ъгъла. Във всеки ъгъл на стаята има по една котка. Пред всяка котка има 3 котки. Срещу всяка котка има още една. Колко са котките?

отговор : 4 =)

Един шейх бил толкова богат, че вече се чудел какво да прави с парите си и решил, че единствено на самолет не се е качвал. На другата сутрин решил да се отправи към летището и да осъществи и тази си прищявка, но на входа нощният пазач му казал, че през нощта е сънувал много лош сън – как самолетът се разбива и господарят му загива. Уплашил се шейхът от тези думи, тъй като бил доста суеверен и не се качил на самолета. Вечерта наистина съобщили, че точно този самолет, ( с който щял да лети владетелят) се е разбил. Благодарил шейхът на пазача, но след това го освободил от работа и си назначил нов пазач. Защо ?
отговор : защото е спял на работа - нощен пазач - през нощта е сънувал =)

На дърво има две смокини .Човек хвърля пръчка за да си събори ,и какво да види ,ни горе на дървото има две ни долу на земята са две .Как става така?
отговор: съборил е само едната....

В три кутийки са разпределени числата от 0 до 14 на някакъв принцип.В кутийка едно са числата :0,6,3,9,8 В кутийка две са числата :1,17,7,4,14 и в кутийка три са числата :2,12,5,10,13 .Вашата задача е да разберете принцип-а и да поставите 15,16,17 в техните кутийки
отговор : 15 и 16 са в третата ,а 17 във втората

Краля събрал 3-те си неомъжени дъщери и има наредил да вземат еднакви чайници да сипят еднакво количество вода в тях и да ги сложат на котлона.Чийто чайник заври първи ,ще се омъжи първа.Първи заврял чайника на най-малката дъщеря , която единствена не искала да се омъжва.Защо нейният чайник е заврял първи?
отговор : Тоест казано с думи единствено тя не била нетърпелива ,и не отваряла чайник-а си час по час да го проверява дали е кипнал .А ние знаем от физиката ,че ако държиш един съд отворен или често го отваряш затваряш ,то той по бавно завира

18,10,6,4,?
отговор : 18+2=20/2=10+2=12/2=6+2=8/2=4+2=6/2=3

По време на ВСВ между Германия и Швейцария имало пропаст над която висял мост.Той бил охраняван от немски часовой.На него му било заповядано да стреля срещу всеки който се опитва да напусне Германия ,и да връща назад всеки който няма документи за да влезе в нея.Той бил от немската страна на моста в една будка и на всеки 3 минути излизал да огледа моста.....Имало жена която се нуждаела срочно да попадне в Швейцария,но тя не получила разрешение за това.Тя знаела ,че може да се отзове на моста когато часовият е в будката ,но за неговото преминаване били необходими 5-6 минути.На моста няма къде да се скриеш и часовият може с лекота да те застреля след като те види ,че си се отправил към Швейцария.Как е могла да премине през моста тя?
отговор : Ами той като излезе, тя ще се прави, че идва от Швейцария, а като я промери, че няма документи и се прибере пак ще тръгне обратно...

Пешо е застрелян в автомобила си. Няма следи от барут по дрехите му, от което следва че убиецът е бил извън колата. Всички прозорци са били вдигнати и всички врати са били заключени. По колата и по прозорците, не е имало дупки от куршуми. Как е бил убит Пешо?
отговор : Колата е кабрио... =))))))))

Намерете 10-цифрено число, за което първата цифра показва броя нули в десетичния му запис, втората - броя на единиците и т.н. Последната цифра отговаря на броя на използваните 9-ки в записа на числото.
отговор : 6210001000

Преди години в САЩ млад човек отвлича пътнически самолет.Заповядва на пилота да лети към друго летище за да може на земята да предаде своите искания.В замяна на безопасността на самолета и пасажерите терориста поискал 1 милион долара и два парашута.Когато самолета се приземил на терориста били дадени 1 милион долара и два парашута.След това терориста заповядал на пилот-а да вдигне самолета и да лети в противоположна посока.Когато летели над пустинната част на страната ,терориста си сложил парашута взел си чантичката с парите и скочил от самолета.Вторият парашут той не го използвал.Терориста така и не го намерили.Въпросът към вас е : Защо той поискал два парашута ,след като се готвил (и използвал) само единият?
отговор : На терориста са му били нужни два парашута ,понеже той отлично знаел ,че полицията е информирана за това че е сам ..........и не е бил сигурен дали ако поиска един парашут те няма да му дадат такъв които няма да се отвори.За това е поискал два като ги накарал да мислят ,че той ще скача заедно с заложник ,респективно по този начин ги е накарал да му дадат изправни парашути.

По непредвидими от вас обстоятелства, налага се да преминете през една от две врати. Пред всяка от тях има въоръжен пазач. Зад едната врата ви очаква неизбежна среща с Небитието, през другата си продължавате земния път. Понеже ви се живее, задачата е да познаете коя е втората врата. Условията са, че имате право само на един въпрос и знаете, че единият пазач винаги лъже, а другият казва истината. Какъв би бил единственият въпрос, който бихте задали?
отговор: Ще пита някой от двамата "Ако питам другия, той коя врата ще ми посочи като вярна?" И в двата случая отговорът ще бъде грешната врата.

Гробът на този британски войник ,загинал и погребан през 1939 година в Палестина ,е станал в новото хилядолетие един от най-посещаваните гробове в Израел.Между впрочем ,ни приживе, ни десетилетия след неговата смърт се е ползвал с някаква известност ,а също така бихме предположили че и в бъдеще ще потъне в забвение .Едва ли знаете за този войник нещо повече от името му ,но то би трябвало да ви е добре известно .Назовете името на този британски войник.
отговор: Хари Потър

Австралиеца Джон Харлингер е поставил световен рекорд изминавайки 1400 км. от Виена до Париж за 55 дни.Той се е движил със средна скорост 2.4 км/ч и го е поставил в 1900 година ,но неговият рекорд не е победен и до днес .Какво е особеното в рекорда ?
отговор : Изминал го е на ръце човека. И то с добра скорост, предвид използването на горните крайници.

Крал Джордж 4-ти е роден в Англия през 1763 година.Той управлявал страната от 1820 до своята смърт през 1830 година.Той не бил силно известен ,но на него принадлежи едно нововъведение при обувките.Неговите обувки били силно различни от останалите.Ние използваме това изобретение и до днес ,но по него време това било силно необичайно.Какво е изобретил краля?
отговор : той първи разделя обувките на лявя и дясна. До 18 век всички обувки са били еднакви

Защо стрелките на часовника се движат от ляво на дясно (по часовниковата стрелка),а не на обратно?
отговор : Защото в северното полукълбо сянката на слънчевите часовници се е движела в тази посока.

кое е парво кибрита или запалката?
отговор : Запалката трябва да е първа, доколкото още първобитните хора са чукали кремъци върху лишеи, белки излезе искра и ги подпали.
Докато барутя е измислен значително по-късно някъде между Хуанхъ и Яндзъ.

Малко след като приключил обяда си, Г-н Маринов бил намерен безжизнен на пода до бюрото в Овалния си кабинет - точно копие на този в Белия дом. На местопроизшествието веднага бил извикан криминалният инспектор Тюхчев, който взел следните показания:
Икономът: "Трябваше да полирам пода във всекидневната, но след обилния обяд бях задремал. За съжаление няма кой да потвърди алибито ми".
Шофьорът: "Трябваше да закарам колата на годишен преглед, но първо се отбих до нас да дразня комшията Пешо, че возилото е мое и той да се пръсне от яд. Жената ще потвърди."
Секретарката: "Още не беше станало време да подновя работа, затова пушех пура в далечния ъгъл на кабинета. За съжаление само Г-н Маринов можеше да потвърди! След това отидох да се освежа и като се върнах го намерих мъртъв."
Готвачката: "След като Г-н Маринов се нахрани, аз прибрах масата и започнах да мия съдовете. Нямаше никой покрай мен, за да потвърди думите ми."
Съпругата: "Трябваше да отида на маникюрист с колата, но след като не я намерих в гаража, тръгнах пеша. Бях сама."
След като изслушал внимателно версиите на заподозрените, инспектор Тюхчев арестувал един от тях. Можете ли да отгатнете кой е бил убиецът и как опитният криминалист го е разпознал?

отговор : Какъв е този ДАЛЕЧЕН ЪГЪЛ на ОВАЛЕН КАБИНЕТ? =))))


0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets