Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Блестящи прозорци

Почистване на лед от стъклата  20 г готварска сол се разтварят в  100 куб.см  вода. Ледът по стъклата се намазва с този разтвор с мека гъба или четка, след което бързо се стапя. Вместо готварска сол може да се употреби стипца в същото количество. След това стъклата се измиват с вода.

Течност  против  изпотяване на стъклата 20 г мек калиев сапун се смесват с 10 г глицерин и 2 г боров терпентин. Част от получената паста се нанася върху стъклото и се полира с парче мека тъкан.

Течност против заскрежаване на стъкла 30 г чист спирт се смесват с 2,5 г глицерин и 10 г дестилира­на вода. Стъклото се търка с мека кърпа, намокрена в раз­твора.


Йод разторен във вода за ефикасно измиване на прозорците - 1 л – 25 мл йод. Йодът  премахва и най-упоритите петна с които и някои от препаратите биха се затруднили.


Няколко капки оцет във водата – за идеално почистени и блестящи прозорци.
 
  • Стъклата на прозорците не трябва да се мия: при силно слънце. За измиваното им не трябва да се употребява сода. Остатъците от блажна боя се почистват с газ или разреден разтвор на сода каустик ( 10 г сода каустик, 100 куб.см вода).
  • Стъклата се мият  вертикално отвътре и хоризонтално отвън. По този начин се забелязват по-лесно петната.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets