Измиваме старателно сурови яйца. Изрязваме горната част и изливаме
съдържанието, което можем да използваме за други ястия. Измиваме
черупките , 2-3 минути ги оставяме да се варят във вряла вода. След това
намазваме от вътре с олио. Наливаме в черупките предварително
приготвеното желе а9 по точно обливаме стените на черупката) и оставяме
за 15 мин. в хладилника.За се получат по-дебели стени може да повторим
процедурата с желето. След това внимателно слагаме в яйцето различни
продукти и заливаме отново с желе, след което оставяме в хладилника.
След като желето изстине напълно, черупката се обелва и се поднася на
трапезата, Ако желето при обелването залепва към черупката, преди
обелване за 2-3 секунди потапяме яйцето в гореща вода.
Забележка:
За опростяване и ускоряване на приготвянето може веднага в празната
черупка да запълним с продукти и залеем с желе, без да правим
предварителни стени.
0 коментара:
Публикуване на коментар