Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

неделя, 26 февруари 2012 г.

Желирани яйца

Измиваме старателно сурови яйца. Изрязваме горната част и изливаме съдържанието, което можем да използваме за други ястия. Измиваме черупките , 2-3 минути ги оставяме да се варят във вряла вода. След това намазваме от вътре с олио. Наливаме в черупките предварително приготвеното желе а9 по точно обливаме стените на черупката)  и оставяме за 15 мин. в хладилника.За се получат по-дебели стени може да повторим процедурата с желето.  След това внимателно слагаме в яйцето различни продукти и заливаме отново с желе, след което оставяме в хладилника. След като желето изстине напълно, черупката се обелва и се поднася на трапезата, Ако желето при обелването залепва към черупката, преди обелване за 2-3 секунди потапяме яйцето в гореща вода.
Забележка: За опростяване и ускоряване  на приготвянето може веднага в празната черупка да запълним с продукти и залеем с желе, без да правим предварителни стени.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets