Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

неделя, 26 февруари 2012 г.

Рецепта за желирани бонбони


Вариант 1
Необходими продукти:
- 100 мл  портокалов сок;
- 100 мл вода;
- 20 гр   желатин;
- 2 ч. захар;
- 2 с.л. настъргани кори от лимон и портокал;
 Начин на приготвяне:
В отделна купа се накисва желатина в портокаловия сок и се оставя да набъбне. В тенджера слагаме захар, заливаме с вода и добавяме настърганите кори. Разбъркваме получената смес и нагряваме на слаб огън до тогава, докато захарта на се разтвори напълно. След като захарта се разтвори, изливаме желатина и бързо разбъркваме, за да се разтвори желатина. Прецеждаме желатина с помощта на цедка.
В квадратна форма или тава постиламе фолио. Изливаме сместа, така че да се получи слой с дебелина около 2 см. Слагаме в хладилник за 6-8 часа.
Върху хартия за печене изсипваме слой пудра захар. Взимаме готовият мармалад и го слагаме върху хартията. Нарязваме ма парченца и овалваме в пудра захар.
Вариант 2
Необходими продукти:
- 500 гр  замразени ягоди;
- 1 ч. пудра захар;
- 10 гр желатин;
- 1 ч. вода.
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода за 40 минути. Оставяме ягодите малко да се размразят, след което ги слагаме в блендер. С помощта на блендер правим ягодите на пюре. Добавяме пудра захар и отново разбъркваме. Взимаме вътрешната част на празна опаковка от бонбони и отгоре слагаме опаковъчно фолио.
Набъбналия желатин изливаме в тенджера и слагаме  на котлон до кипване, но не оставяме да кипи.  Смесваме пюрето от ягодите с желатина, докато се получи  еднородна смес. Изливаме сместа във формичките от бонбони и оставяме в хладилник за няколко часа.
Вариант 3
Необходими продукти:
- 600 мл сок;
- 2 ч. захар;
- 3 с.л. пектин.
Начин на приготвяне:
В касеролка наливаме сока и леко го загряваме. Изсипваме пектина и оставяме сместа за половин час.
В отделна тенджера изсипваме захарта  и я заливаме с чаша сок. Оставяме на слаб огън до кипване. Варим докато захарта не се разтвори напълно, при непрекъснато разбъркване на сместа.
Изливаме сместа със сгъстителя, разбъркваме и отново изчакваме да кипне, след което сваляме от котлона и оставяме сместа да изстине малко. Върху форма за печене слагаме опаковъчно фолио и изливаме сместа. Слагаме в хладилник за няколко часа. След това  нарязваме на парченца.
СЪВЕТ: Преди да сложите желираната смес в хладилник, тя трябва да се   охлади на стайна температура. В противен случай,  рискувате да повредите Вашият хладилник.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets