Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 3 март 2012 г.

Декупаж на салфетки от плат

Модният дизайнерски подход хартиената апликация "декупаж" може да бъде използвана върху различни материали - тъкан, дърво, керамика. Можете да осъществите вашите най-смели фантазии и да разкрасите дома си с нежни и цветни детайли!


1 Декупажът още се нарича "техника на салфетката" - като за начало ще са ви необходими:
1. Хартиена салфетка с красиви рисунъци
2. Акрилов лак (за дърво и керамика) или текстилно лепило
3. Четка от синтетика

4. Ножица
5. Салфетка, чиния или изделие от дърво
2 Разгънете салфетката и използвайте само най-горния слой с рисунката. Изрежете рисунъка, който искате. Не се старайте да бъдете много точни при изрязването, всяка останала бяла част от салфетката няма да се вижда след обработката.
3 Наложете отрязания мотив върху тъкан и покрийте с няколко слоя текстилно лепило. Салфетката и тъканта трябва да бъдат пропити с лепило, а рисунъка внимателно разгладете с четката.
4 След като тъканта изсъхне напълно, можете внимателно да я загладите с ютия, като отгоре сложите кърпа. С помощта на декупажа можете да декорирате различни изделия - от салфетки до завеси. Когато обаче дойде момент за пералня, перете на ръка и нежно.
Източник: goodhouse.ru & http://www.moetospisanie.com

1 коментар:

Blogger Wordpress Gadgets