Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Философията на пияната медитация

Източник: http://planetoddity.com
Йога (деванагари, санскрит योग) е една от шестте ведически философски школи, която приема медитацията за основно средство за постигане на освобождението. Йогин е името на онзи, който практикува физическа, умствена и духовна дисциплина Йога. Произхожда от Индия.
При нея дишането и позициите на тялото имат основополагащо значение за добрите резултати. Позициите се наричат асани. Чрез практикуване на йога се подобрява гъвкавостта на тялото и жизнеността.
Наскоро стана ясно, че много от йогийските асани са едно към едно с позициите, в които застават мъртво пияните индивиди.  Дали човек инстинктивно заема тези пози, в които е доказано, че енергията циркулира безпрепятствено и се медитира по-лесно, все още не е установено. Предстоят научни анализи, които да дадат повече яснота по този казус.
Докато това се случи може сами да се убедите в приликите от сравнителните снимки по-долу:
(Моля, всички практикуващи йога да приемат статията с чувство за хумор. Написана е с огромно уважение към йога философията!)
САВАСАНА


БАЛАСАНА


СЕТУ БАНДХА САРВАНГАСАНА


МАРДЖАРИАСАНА


ХАЛАСАНА


АСАНА "ДЕЛФИН"

САЛАБХАСАНА

АНАНДА БАЛАСАНА

МАЛАСАНА

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets