Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

вторник, 28 февруари 2012 г.

Яйца в кошнички

Все по-модерно става да се прави тематично дърво за даден празник. Дори и за Великден има. Класическата декорация е окачване на яйца върху клонки. Но днес ви предлагаме да промените малко украсата като я направите по-интересна. За целта направете кошнички и в тях сложете яйцата и така ги окачете.
Необходимо материали:
- кора за яйца
- перфоратор
- цветни панделки
- цветна хартия или салфетки
- продухани яйца
- лепило
- перушина
- черен маркер
Инструкции:
От кора за яйца изрежете кошничка и с перфоратор направете три дупки, както е показано на картинката. От цветна панделка изрежете и три еднакви ленти, с дължина според необходимото. Промушете панделката през дупките и завържете на възел, а след това и заедно в края. Така имате готова кошничка за окачване.
След това залепете хартия или салфетка до половината на продуханото яйце, както е показано на картинката. По края на салфетката можете да залепите панделка за допълнителна украса. От цветна хартия направете очи и човка и залепете. С черен маркер нарисувайте заници. Можете да си направите мигли и вежди. Прикрепете и пухчето, за да се имитира коса.
След това сложете готовото и украсено яйце в кошничката. За по-голяма здравина можете да залепите яйцето към кошничката. След това окачете на Великденското дърво направено от няколко клончета. Източник: familyfun

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets