Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

вторник, 28 февруари 2012 г.

Букет от хартия

е тънка хартия от вида на оризовата или само един пласт от хартиена салфетка. Именно нежността на материала ще придаде ефирност на цветята. Необходими материали:
- форма за венец
- цветна хартия
- ножица
- тиксо
- карфици
- тичинки
- тел
Обезателно вижте и:
Инструкции:
Започнете с кръгла сторопорена лента, на която да забождате готовите цветя. Имате две възможности – първата е да правите едно цвете, което да закачате, така ще знаете какъв вид и цвят да направите след това. Ии втората възможност е да направите много цветя, които след това да подреждате отгоре. Следвайте следващите стъпки, за да се научите как да направите различните видове цветя, с които да украсите венеца.
Инструкции за карамфил:
Вземете повечко пластове хартия, прегънете на четири квадрата и изрежете единия ъгъл, така че да се получи гръг. Забодете в средата тел с красиво мънисто или просто карфица. Намачкайте краищата, както е показано на картинката.
Инструкции за далия:
Вземете няколко листа хартия, които да прегънете на хармоника. В средата фиксирайте с тел. После вниателно разделяйте листовете от едната страна. След това и от другата, докато не се получи пухкаво цвете.
Инструкции за маргартика:
Вземете няколко листа хартия прегънете на четири квадрата и изрежете, така че да се получи средно широко листо. Като разгънете трябва да има оформени общо четири листа, които подреждате шахматно едно върху друго. Фиксирайте с мънисто и тел или с карфица.
Инструкции за лилия:
Прегънете на четири няколко листа хартия и от получения квадрат изрежете тънко и дълго листо. В разгънато състояние трябва да имате общо четири. Прегънете в средата всеки един от изрязаните листове, като ги фиксирате в средата с кървица. Така всяко листо ще има различна посока.
Инструкции за роза:
Прегънете на четири няколко листа хартия и изрежете поне четири размера капкообразни листа с дръжка от долу. Вземете бяло букетиче тичинки и около него събирайте листата за розата, от най-малко към най-голяма, като фиксирате със зелена флорална лента или тиксо.
Сега вече имате много и различни цветя, които нежно и внимателно закачвайте за формата. Подреждайте по размер, цвят и вид, за да създадете богат и свеж вид. Източник: lovelyandgracious

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets