Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

събота, 25 февруари 2012 г.

Домашни почистващи препарати


Кухненските плочки и тези в банята ще блеснат, ако ги почистите с разтворена във вода сода и мек парцал. Ако имат петна, оставете върху тях лимонов сок или оцет и почакайте да подействат за няколко минути.

Можете да приготвите сами и дезинфектант. Смесете 2 чаши вода, 3 лъжици течен сапун и няколко капки масло от чаено дърво - бързо, лесно и ефикасно. Този дезинфектант ще свърши идеална работа дори и за кухненския плот, по който винаги има петна и остатъци от храна.

Накарайте прозорците и огледалата да заблестят, като използвате само вода и оцет. Избършете ги със стар вестник. Ако миризмата на оцет ви е неприятна, можете да го замените с лимонов сок.

Красивите дървени подове създават уют, но поддържането им не е лесна задача. Решението отново е оцет, вода и мек памучен парцал.

Фурната е трудна за почистване, а препаратите за нея съдържат вредни вещества като етери, етилен гликол, метилен хлорид и дори нефто продукти. Просто разтворете сода във вода ,така че да се получи паста. Намажете с нея фурната и оставете цяла нощ да подейства.

Ако имате сребърни прибори най-вероятно ги почиствате с паста за сребро, но тя може да навреди сериозно на здравето ви. По-лесно и безопасно е да ги поставите във вряща вода със сода за няколко минути и след това просто да ги подсушите.

Така само със сода, вода, оцет и лимонов сок ще почистите безупречно дома си и това няма да стане с цената на здравето на семейството ви.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets