Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

неделя, 26 февруари 2012 г.

Къщичка за кукли

Необходими материали и инструменти:
- фазер за покрива
- дървени дъски с различни размери
- дървени фото рамки за прозорците
- акрилни бои и шпакловка
- хартиени тапети
- гофриран картон за покрива
- лепило ПВА
- винтове и винтоверт
- четки
- трион за рязане на дърво
- трион за рязане на дъските под 45 и 90 градуса
- най-важната част стар кухненски рафт или шкаф
В случая е използван кухненски рафт със стандартни размери : дължина 60 см, ширина 30 см, височина 60 см. Тези размери идеално подхождат за къща за кукли с мащаб 1:12. Кухненският рафт е на две нива, които ще използваме за етажи. След като добавим малко елементи, декорираме повърхностите,  ще получим истинска къщичка за кукли. Тя е подходяща за игра или за съхранение на миниатюри.
Към двете странични стени прикрепяме два детайла от фазер с болтове. Много важно е горният ъгъл на тези два детайла да е точно 90 градуса. Ъглите  съединяваме с дъска 15 *15 мм. Към задната стена закрепяме  с винтове дървена летва със сечение от 45 градуса. В последствие към нея ще бъде прикрепен покривът. Добавяме и два елемента за окачване, които ще се използват в случай, че къщата се окачва на стена.
 


От фазер изрязваме два детайла за вратите на къщата и два детайла за покрива. Вратите прикрепяме с помощта на панти, като предварително изрязваме отворите за прозорците. Поставяме фото рамките в отверстията за прозорци. Задната част на покрива се закрепя  стабилно към ъгловите дъски, а предната част на покрива се закрепя към дъската с помощта на панта ( покривът трябва има  опция за вдигане) .
От различни дъски и фазер правим таванско помещение. Важно е страните, които се закрепят за покрива да са под ъгъл от 45 градуса. Закрепяме надежно таванското помещение и облепяме покрива с гофриран картон, като преди това сме премахнали горният хартиен слой на картона. Може да се направи и комин от малки дъски с различна конфигурация.


Декорираме страничните стени и фасадата на къщата. Тук може да развихрите Вашата фантазия. Използваме всевъзможни начини за декорация – многослойно покритие, състаряване, позлатяване, декупаж, шпакловка и т.н.


Оформяме и интериора на куклената къщичка. Залепяме тапети по стените, боядисваме таваните, прозорците и т.н.
Близък  план на първия етаж:
Близък план на втория етаж:
Автор : Надежа Давидова
www.kyklodom.ru

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets