Немислимо е новогодишните празници да се разминат без забавни и
оригинални кулинарни украси. С такива кравички и бикове от яйца и домати
може да украсите салати и други блюда.- Взимаме
твърд домат и с остър нож отрязваме от едната страна част с овална
форма ( за муцунката). Отрязваме овал и от другата страна, но с по
малки размери ( за горната част на главата). От останалата част
отрязваме плоско парче 5-7 мм.

- Последния отрязан детайл разделяме на две. Изрязваме средата от едната половинка (за доната челюст).

- От останалите части на домата отрязваме от страните следните детайли:

- С помощта на нож премахваме малко от меката част от дясно от ляво. С малка ножичка изрязваме форми на ушички.

- Отрязваме от белтъка на сварено яйце тънка пластинка. С ножица изрязваме овални очи.

- Започваме да нареждаме детайлите в чинията:


- Зениците се правят от зрънца черен пипер. Рогцата, веждите и ноздрите от черни маслини. .

- Слагаме малко зеленина в устата на кравата

- Кравичката от яйца се прави по аналогичен начин.

0 коментара:
Публикуване на коментар