Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

вторник, 28 февруари 2012 г.

Разни :)

1. Рамка за снимки от стари списания

Креативни проекти за дома - 2

Освежете стандартните рамки в дома си, като ги облицовате с навити на рула страници от стари списания. Колкото по-цветни са страниците, толкова по-добре. За целта нарежете всяка страница на хартиени ивици с необходимата ширина – в зависимост от широчината на рамката. Навийте ивичките на рула с еднакъв диаметър и ги залепете към повърхността на рамката, като ги подреждате равномерно едно до друго.


2. Органайзер за бюро от кутии за боя

Креативни проекти за дома - 2

Създайте този практичен и красив аксесоар  за домашния офис или ученическата стая, като използвате останалите след боядисване кутии от боя. За целта можете да използвате и други кутии, например такива от ядки или други пакетирани храни. Измерете височината на избраните опаковки, както и обиколката им, за да изрежете парчета от декоративна хартия със същите размери. Облепете външната част на кутиите с хартията и изчакайте да изсъхне (или използвайте тиксо). За да закрепите кутиите една към друга, поставете малко течен силикон по ръбовете на една от кутиите и поставете втора кутия отгоре - оставете силикона да изсъхне добре и по същия начин прикрепете останалите кутии. Вижте един подобен проект тук.


3. Ефектен семеен албум с овчица


Креативни проекти за дома - 2

Направете семейните си албуми не само приятен спомен, а и интересен акцент в дома Ви. За целта им направете калъфчета с интересен десен, включващ овчица, полянка и цветенце, направени от вълна.


Какво Ви  необходимо:

* албум с меки корици
* плат за основата
* парче зелен филц за калъфчето
* филцовани парчета вълна в кафяво, зелено, червено, сиво, оранжево
* конци за бродерия
* лепило или хартия за фризер

Креативни проекти за дома - 2


Как да ги направите:
1. Свалете и принтирайте схемите с детайлите, и ги очертайте върху матовата страна на няколко парчета хартия за фризер. С ютия притиснете парчетата от хартия върху филцованата вълна в съответен цвят. Изрежете хартията по ръбовете и отлепете. Вместо хартия за фризер, можете да използвате обикновена хартия или плат, и лепило.

2. От тъмнозелената вълна срежете детайли А, C и D. От сивата вълна срежете детайл B. От червената вълна срежете детайл E, а от оранжевата – детайл F.

3. Залепете или пришийте детайлите върху основата от плат, която предварително сте оформили в калъфче за албума. При тази стъпка се водете от диаграмата, за да получите показаната картинка. С конците за бродерия оформете детайлите върху овчицата, върху листата на цветенцето и върху тревата. В долната част на калъфчето можете да избродирате имена или години.



Източник: bhg.com i comfort.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets