Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

неделя, 26 февруари 2012 г.

Картичка - сърце

картичка за свети валентин

Необходими материали:
♦ Картичка от бял картон , 115×115 мм (или сгънат на две бял картон със същите размери)
♦ Червен картон, 100 х 150 мм
♦ Златна хартия , 50 х 100 мм
♦ Дебел златен конец
♦ Фигурки за изрязвани във вид на сърца с ширина 12 мм
♦ Оризова хартия и  ТМ
♦ Скалпел и основа за изрязване
♦ Скоч
♦ Молив-лепило
♦ Парчета двустранно залепваща лента

1. Копираме шаблона със сърцето върху червен картон и изрязваме. Слагаме сърцето върху основата за изрязване и правим малки триъгълни разрези по целия периметър на еднакво разстояние с помощта на скалпел.
2. Залепяме конец от обратната страна на сърцето със скоч и започваме да намотаваме конеца от втория триъгълен разрез, намиращ се от дясната страна спрямо центъра на сърцето. Това е първата изходяща точка. Пропускаме 11 разреза по посока на часовниковата стрелка и намотаваме конеца през 12-тия разрез , след това минаваме към 3-тия разрез, от него преминаваме към 13-тия и т.н. Спираме намотаването, когато стигнем до втория триъгълен разрез от ляво на центъра на сърцето.

3. В центъра се е образувал кръг. За да го запълним намотаваме конеца от центъра към долните триъгълни разрези. За целта пропускаме 11 разреза и нанизваме конеца през 12-тия разрез, след това отново се връщаме към центъра, от там към 13-тия разрез и т.н. По същия начин омотаваме и лявата част. Залепяме конеца след като сме приключили от задната страна на сърцето със скоч.
4. Изрязваме от червен картон два триъгълника   за украса на ъглите на картичката. Изрязваме от златен картон два триъгълника с малко по-малки размери от първите два.
5. Изрязваме от двата червени триъгълника по три сърца, както е показно по-долу на снимката.

6. Внимателно залепяме от обратната страна на червените триъгълници по един златен.
7. Залепяме триъгълниците в двата противоположни ъгъла на картичката по диагонал. В останалите два залепяме изрязаните червени сърца.
8. Добавяме  три парчета от двустранно залепващата лента от обратната страна на сърцето и го залепяме към картичката.
В статията са използвани материали на : «АСТ-ПРЕСС КНИГА»
Източник – Трозо.Ру

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets