Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

сряда, 29 февруари 2012 г.

Килимче от парцалчета


Необходими материали:
- цветен текстил
- бял текстил
- ножица
- игла и конец
Инструкции:
От избраният текстил изрежете възможно най-дълги ленти с ширина 4-5 см. За да си направите „прежда” от тях е необходимо да ги сплетете на плитка. За ваше удобство захванете с безопасна игла за някъде. Сплитайте лентите нито много хлабаво, нито много стегнато. В един момент обаче ще стигнете до края на лентата, но трябва да продължите плитката.
За това има много хитро решение и то е – наложете една върху другата двете ленти (свършващата и продължаващата) и прегънете крайчетата им на две. С ножица направете сантиметров прорез, през който промушете другия край на продължаващата лента. Издърпайте хубаво, за да се стегне примката.
Сега вече можете да продължите със сплитането на една безкрайна плитка, като в края на лентите ги удължавате по познатия начин. Премествайте захващането със безопасна игла за ваше удобство с напредването на плитката. Можете да работите с един или повече цветя. Можете да започнете с един и след няколко метра да продължите с друг цвят. Или редувайте цветовете за шарено килимче. След като сте приключили със сплитането на плитката е ред да зашиете, това, което създадохте до момента.
Вземете здрав конец и удобна игла. Започнете килима като правите спирала. Препоръчително е да я разположите на плоскост, за да сте сигурни, че върви плоско, а не заоблено. Зашивайте външната страна на плитката от килима за вътрешната страна на новата плитка. Внимавайте да не застъпвате плитките, а да са една до друга. Старайте се да работите чисто и да не се виждат местата, на който сте завършвали и почвали нов конец. Страната, от която работите ще бъде опаковата страна на килима.
Ако искате да прикриете тази страна или просто да изглежда по-дебел и здрав можете да добавите филцова подложка. Изрежете парче от филц с размера на килима и отново на ръка го зашийте по края. Добавете едри бодове на случайни места по спиралата, за да захванете филца по-добре към плетения килим.
Ако се запалихте по този проект можете да си направите и постелки за стол. Източник: modabakeshop
Обезателно вижте как да си направите Прежда от стари тениски



0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets