Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!

PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!

неделя, 26 февруари 2012 г.

Забавни въпроси и отговори и безполезни факти свързани с тях.

Забавни въпроси и отговори и безполезни факти свързани с тях.

КукувицаВъпрос: Кое е по-здраво – бетона или костта?
Отговор: Костта
Ненужен факт: Човешките кости могат да издържат 40 пъти повече натиск от бетона. Не вярвате ли? Тогава вземете парче бетон колкото човешка кост и си представете колко лесно може да се счупи то.
Въпрос: Коя птица мъти яйцата си в чуждо гнездо?
Отговор: Кукувицата, американската кукувица, черноглавата патица, райската вдовица, тропически медопоказвач
Безполезен факт: Тези птици, при които се наблюдава явлението гнездов паразитизъм, снасят яйцата си в чужди гнезда и след това оставят на другите птици да се грижат, хранят и отглеждат малките им. Тези „безотговорни родители” са свободни отново да се чифтосват и да снасят яйца в чужди гнезда. Кукувицата е най-известния гнездов паразит, и голям експерт в изкуството на жестоката илюзия. Стратегията й включва промъкване, изненада и скорост. Майката-кукувица маха чуждото яйце от гнездото, слага своето и отлита с чуждото яйце в човка. Целия този процес трае не повече от 10 секунди. Кукувицата напада гнезда на различни видове птици и грижливо имитира цвета и вида на яйцата си, за да не се различават от тези на птицата приемник. Всяка отделна женска кукувица разучава и се специализира по отношение само на един вид приемник. А как ли кукувицата успява да снесе яйцата си и толкова точно да копира яйцата на приемната птица, е една от най-големите загадки на природата.
Въпрос: Кое е най-голямото безгръбначно?
Отговор: Колосалния калмар
Безполезен факт: Вид сепия значително по-голяма от гигантската сепия, наречена Колосален калмар, официално наречен Mesonychoteuthis hamiltoni. През февруари 2007 Новозеландска рибарска лодка изкарва на повърхността на Антарктическите води жив колосален калмар. Тази огромна сепия, определена за мъжки екземпляр, била 10 метра дълга (32.8 фута) и тежала 450кг. (992 паунда), което я прави най-голямата сепия (най-голямото безгръбначно) хващана някога. От това какво учените знаят в общи линии за сепиите и че при тях съществува полов диморфизъм, учудващ е факта, че женските са значително по-големи от мъжките. Ако това се окаже истина за Колосалния калмар, този мъжки екземпляр би изглеждал като мъниче пред доста по-голямата женска.
Въпорс: Какво означава първата буква от идентификационния код на радиостанцията?
Отговор: Местонахождението на дадена радиостанция.
Безполезен факт: Обикновено в Щатите, кодовете на радиостанциите започват с „К” на запад от река Мисисипи, и с “W” на изток.
Въпрос: Къде е бил разположен първия Макдоналдс?
Отговор: Аркада, Калифорния.
Безполезен факт: Братята Дик и Мак Макдоналд отворили хот дог павилион наречен „Еърдоум” (летище), в Аркадиа, Калифорния. През 1940, братята се преместили в Сан Бернардино, Калифорния, на път 66. След като нищо друго не било печелившо освен хамбургерите, братята затворили ресторанта за няколко месеца през 1948, за да осъществят своята новаторска „Система за бързо обслужване”, модернизиран механизъм за бързо приготвяне на хамбургери.
Въпрос: Кое е най-голямото насекомо.
Отговор: Бръмбарите от семейство Сечковци.
Безполезен факт: Съществуват различни начини за измерване на големината на насекомите, като според повечето хора най-голямото насекомо е най-обемистото, и в този случай най-голямото насекомо е бръмбара Acteaeom от Южна Америка. Мъжките екземпляри достигат до 9 см дължина, 5 см ширина и до 4 см височина. Ако искате да измерите най-огромния бръмбар като цяло, трябва да се спрете на Южноамериканския Гигантски Сечко, който достига до 16см на дължина (без антените). Друг един бръмбар, бръмбара Херкулес, също е известен с достигане на максимална дължина от 16 см, въпреки, че не е съвсем тежък. Най-дългото насекомо на света е тропическо пръчковидно насекомо (Pharnacia serritypes), при които женските порастват повече от 36 см на дължина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Blogger Wordpress Gadgets