- Взимаме
твърд домат и с остър нож отрязваме от едната страна част с овална
форма ( за муцунката). Отрязваме овал и от другата страна, но с по
малки размери ( за горната част на главата). От останалата част
отрязваме плоско парче 5-7 мм.
- Последния отрязан детайл разделяме на две. Изрязваме средата от едната половинка (за доната челюст).
- От останалите части на домата отрязваме от страните следните детайли:
- С помощта на нож премахваме малко от меката част от дясно от ляво. С малка ножичка изрязваме форми на ушички.
- Отрязваме от белтъка на сварено яйце тънка пластинка. С ножица изрязваме овални очи.
- Започваме да нареждаме детайлите в чинията:
- Зениците се правят от зрънца черен пипер. Рогцата, веждите и ноздрите от черни маслини. .
- Слагаме малко зеленина в устата на кравата
- Кравичката от яйца се прави по аналогичен начин.
Материалите са събрани от различни сайтове и използвах този блог , за да систематизирам цялата събрана информация. Дано Ви е полезна!
PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!
PS: ГОЛЕМИ БЛАГОДАРНОСТ НА ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ!!!
Pages - Menu
неделя, 26 февруари 2012 г.
Кравички от яйца и домати
Немислимо е новогодишните празници да се разминат без забавни и
оригинални кулинарни украси. С такива кравички и бикове от яйца и домати
може да украсите салати и други блюда.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар